Odvětrávání střešní konstrukce

Reklama
VH Vladimír Herbrych @vladimir.herbrych před 5 roky17.09.2018 16:42:00
Odvětrávání střešní konstrukce

Dobrý den,
rád bych si vyslechnul váš názor k odvětrávání střechy. Viz přiložené obrázky. Obě varianty se liší jen tloušťkou TI mezi krokvemi a vodorovným podhledem na části stropu.
Pultová střecha 10°. Odvětrání mezery mezi difuzní folií a taškou ano skrz větrací mřížky a odvětrávací tašku.
Jak to ale prosím vidíte s odvětráním mezery mezi TI a prkenným záklopem, na kterém je difuzní folie? Je toto odvětrání nutné? V seschlém prkenném záklopu jsou cca 1 cm mezery mezi prkny, takže uvažuji, že by vlhkost prošla těmito mezerami skrz difuzní folii do odvětrávané mezery nad difuzní folií. Uvažuju správně?
Na problém jsem narazil při obkládání podbití plastovými palubkami. Výrobce plastových palubek nevyrábí žádné větrací díly, čili při jejich použití uzavřu větrací prostor. Navíc, pokud bych se rozhodl větrací mřížky zapustit do podbití, bylo by potřeba větracího otvoru mezi všemi krokvemi (střecha 17 m, rozteč krokví 0,8 m = 21 větracích otvorů v podbití). To protože již existuje OSB podbití v přímém kontaktu s krokvemi, čili každá rozteč mezi krokvemi tvoří samostatný prostor pro větrání.
Díky za názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.