Izolace soklu domu ze 30. let.

Rubriky:

Reklama
DK Daniel Kohout @daniel.kohout před 5 roky17.09.2018 17:58:00
Izolace soklu domu ze 30. let.

Dobrý den, pořídili jsme suchý, zachovalý rodinný dům z roku 1928, který kompletně rekonstruujeme. Nemám však jasno v zateplení soklu domu a proto se obracím na Vás. Obvodové zdivo je 45cm široké. Plánujeme celý dům, včetně nosných zdí podřezat. Současnou podlahu (cca 10cm betonu), použijeme jako podkladní beton a plánujeme jít o cca 20cm výš tedy lepenka, 10 podlahový polystyren, částečně podlahovka a finální beton. Obvodové zdivo plánuji z venku izolovat polystyrenem 160mm EPS 100F. Nyní jak s izolací soklu. Měl jsem v plánu použít 5ku xps do zámrzné hloubky 60cm - podobně jako je na přiloženém obrázku (tento postup mi poradil kolega) ... avšak mnozí mi to vyvrací, s tím, že to jsou vyhozené peníze a podobně. Možná je ještě podstatné zmínit, že dům má cihlový základ. Nemám s izolací soklu a tepelnými ztrátami skrz základy žádnou zkušenost a proto budu rád za každou radu. Předem díky za Vaše reakce :)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.