Podlaha svépomocíZdravím.
Omluvte prosím dotazy začátečníka, ale nerad bych si nadělal do bot (resp. do podlahy).
Provádím svépomocí rekonstrukci podlah ve starší domě (přízemí z roku 1920, nad tím patro z roku 1985). Původní podlahy jsem vytloukl, odvezl a odkopal ješte dalších 40cm zeminy.
Navezl jsem tam štěrk hrubší frakce, na to geotextilii a cca 5cm vrstva písku. Ted mě čeká základová vrstva podlahy z armovaného (6, 150x150) betonu.
Plánuju to dělat takto: Na vrstvu písku položím pár cihel a na ně KARi sítě (aby neležely přímo na písku). Na každou cihlu pak dám kopeček betonu a do něj latě, podle kterých pak budu du podlahu stahovat. Latě budou 4 (dvě tesně u zdí, dvě v každé třetině místnosti), aby se místnost rozdělila na dva velké pásy uprostřed (a dva malé mezi latí a zdí). Po těch pásech to pak budu betonovat a stahovat.
Dotazy:
1/ KARI sítě plánuju k sobe sváazt drátem. OK?
2/ KARI sítě budou po celé ploše skoro až ke zdi. OK? (někde jsem snad četl, že mají končit 20cm od stěny, ale nemůžu to ted najít).
3/ Beton na kopečky na cihly budu míchat v poměru 4 lopaty písku, 1 lopata cemetu. OK?
4/ Cement Portlandský směsný (CEM II) 32.5? Typ příměsí v tomto příápadě hraje roli?
5/ Beton na podlahu pak v poměru cement:písek:šterk 1:2:3 ?
6/ Štěrk do betonu frakce cca 4-8.
7/ Napadá vás něco důležitého, na co je potřeba dát pozor?
Díky,
z.