Navlhlé uhlí ořech 2, možnost samovznícení?

Navlhlé uhlí ořech 2, možnost samovznícení?

Dobrý den,

včera jsem skládal 35 metráků uhlí ořech 2,hnědé. Bylo lehce navlhlé, nicméně jsem ho složil do uhlárny(krade se u nás,tudíž jsem musel).
Uhlárna je izolovaná od země+uhlí skladuju na plachty aby nevlhlo. Uhlárna větrá oknem+je propojena s garáží a kotelnou cca 35m2.I kotelna i garáž větrají.

Uhlí je ořech 2,hnědé složen do výšky 90cm, nad uhlím je prostor 3 metry+okno.

Je tu nějaká možnost samovznícení,popřípadě jak to je rychlé? Pročítal jsem recenze,atd... nicméně nikde není rychlost samovznícení.
Objednal jsem už tyčový teploměr+každý den chodím uhlí kontrolovat rukou a je z povrchu studené,žádné páry nevidím. Dnes(den po složení) jsem dokonce vstával ve 3 a šel to kontrolovat,mám zdravý respekt.

Přes den ještě uhlárnu větrám tak, že tam otevřu dveře až do večera a nebo po dobu po jakou jsem doma.

Díky za info

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.