Inteligentní zónová regulace v RDDobrý den,
dokázal by mi někdo doporučit nějaký systém pro regulaci teploty v rodinném domě? Jedná se o 11 místností vytápěných sálavými topnými panely.
Požadavky:
- regulace pro každé místnosti zvlášť
- ideálně i nějaká centrální jednotka kde to lze nastavit pro všechny místnosti zvlášť z jednoho místa a s možností nastavení z mobilu na dálku.
- minimálně 6 teplotních změn za den (ideálně 8) s možností nastavit alespoň 3 různé teploty (např. komfrotní, ekonomická když je člověk mimo dům a noční)
- krok nastavení programu alespoň po 5 minutách (bohužel často se vyskytuje krok po 10 minutách, potřebuji drobnější)
- v každé místnosti mít zobrazenu aktuální teplotu a ideálně i další informace, jestli se vytápí, jaký program je nastaven, datum a čas - ale hlavně ta aktuální teplota.
- solidní a nakalibrovaná přesnost měření aby jednotlivé termostaty ukazovali z jednoho místa stejnou teplotu (plus minus v rozumné odchylce)
- výhodou je možnost nastavení hystereze
- s možností nastavení minimální doby zapnutí (u sálavých panelů je zhruba minutový náběh do efektivního vytápění)
- aby jedna spínací jednotka zvládala dlouhodobý proud do 11A (bude ovládat sálavý panel o příkonu 2kW), ostatní stačí do 5A.
- ideálně aby šla spínací jednotka umístit do klasické krabice pro vypínač (hluboké). U termostatu stačí aby šel někam postavit ale výhodou by bylo aby byl montovatelný i na zeď.
Takže očekávám, že bude 11 spínacích jednotek, 11 termostatů a 1 centrální jednotka plus ještě možná síťová jednotka pro přístup z mobilní aplikace (pokud to již nemá v sobě centrální jednotka).
Našel jsem již několik řešení, ale zatím je zde nechci zmiňovat - ani jedno úplně nesplňovalo všechny moje požadavky.
Děkuji moc za případné rady. Stačí jen tipy na systémy, vše ostatní už si zjistím sám, ale samozřejmě pokud se někdo bude chtít rozepsat, bude to vítáno :)