Přehřívání kotle Dakon DUA 28 BK

Rubriky:

Přehřívání kotle Dakon DUA 28 BK

Dobrý den,
mám problém při ohřívání TUV, prosím o radu. Po zapnutí ohřívání vody kotel normálně zapálí plamen. Je slyšet běžet čerpadlo. Po cca 10 vteřinách se plamen zvětší a kotel začne rachotit a vypne se. Po poklesu teploty pod 60 stupňů se to opakuje. Výstup vody do radiátorů a horní vstup do zásobníku je horký, spodní výstup ze zásobníku zůstává studený. Zkusil jsem uvolnit zpětnou klapku. Po vyšroubování tlakového čidla jsem klapku lehce potlačil šroubovákem. Překvapilo mě, že jsem necítil, že by pružila. Nebo je problém v zavzdušnění? Automatický odvzdušňovací ventil je na povrchu zkorodovaný. Po uvolnění šroubu, který je pod ním, vytéká horká voda. Uvolnil jsem taky odvzdušňovací šroub na výměníku. Z něho voda jen kapala. Za běhu jsem odvzdušnil čerpadlo. Možná čerpadlo pro ohřívání TUV nemá dostatečný výkon a při zvětšení plamene nestihá. Jak by se projevil vadný kondenzátor? Při vytápění kotel pracuje normálně.

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.