instalovaný příkon el. podlahového topení

Rubriky:

DV Daniel Vomacka @daniel.vomacka před 5 roky01.10.2018 07:43:00
instalovaný příkon el. podlahového topení

Dobrý den, stavíme domek kde má být jako hlavní topení pro obytné místnosti multisplit klimatizace s 4mi vnitřními jednotkami + topné kabely pro zbytek domu (chodby, koupelny) + jako plnohodnotné záložní topení pro mrazivé dny i topné kabely pro obytné pokoje.

Celkové TZ jsou 7,2 kW včetně větrání. Tedy cca 4,4 kW bez větrání.

Dodavatel el kabelů (DEVI) nám navrhnul instalovat na celý dům celkem 13,9 kW kabelů což mě přijde doopravdy hodně. U koupelen je návrh 150W/m2 což je v pořádku, ale ostatní chodby + obytné místnosti jsou navrženy cca 80W/m2 což mě přijde hrozně moc. Našel jsem si info, že u současných novostaveb se počítá s cca 20-30W na m2 a dimenzovat se to má cca x 1,3 = 35W/m2 . Osobně jsem si myslel, že instalovat by se mohlo max 50W/m2 v obýváku a dětských pokojích, 35-40W/m2 v ložnici a chodby.

Cenově s tím instalovat cca 80W/m2 zase tak problém nemám, ale nechci kvůli zbytečnému obrovskému předimenzování mít na domě zbytečně velký jistič.
Poradíte?

patrový dům čistě obdélníkového tvaru (přízemí+obytné podkroví): 9,4x13,6m, zdivo Hebel 30cm + 20cm polystyren, podlaha 20cm polystyren, podkroví 40cm vata. Součástí domu je 40m2 nevytápěná garáž pod ložnicí.
Okna 3-sklo, cca 50m2 víceméně většinově směrem na JJV. pásmo -16C

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

39 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.