Realizace podlah v patřeAhoj ahoj, potřeboval bych prosím poradit. Rekonstruuji starší dům a aktuálně řeším jaký typ podlahy zvolit v patře. Jsou tam trámy ( cca 18x18 je to různé někdy i větší), které jsou od sebe vzdáleny okolo 80 cm. Původně tam byl škvárobeton, který jsme dali pryč a zůstaly jen holé trámy. V jedné místnosti jsou trámy položeny na dvou I ckach 18 tkach, k sobě přivařených. Mezi trámy jsem nabouchal sflaky a nařezal 3 ky desky a vložil mezi trámy, abych získal co nejvíce místa na skladbu podlahy - nekdě je 10 cm a někde i 16 podle místnosti. Je nutné tedy prostor vyrovnat a zároveň nezatížit. Nejprve jsem chtěl beton nebo anhydrid, ale to jsem kvůli váze hned zamítl. Co říkáte na tuto skladbu podlahy
2 x OSB desky 15 mm sešroubované, druhá vrsta otočena o 90 stupnu
mirelon 5 mm
Ekostyren beton pro vyrovnání vyztužený kari sítí
Folie na vatu
Kročejová vata (někde 30 mm a někde 60 mm)
Desky 30 mm
Mezi trámy akustická vata 60 mm
Trámy
Touto skladbou si myslím, že stropní trámy moc nezatížím a zároveň bych mohl dobře odstranit kročejový hluk. Někde bude vrstva ekostyrenu okolo 70 mm a někde hold jen 5 cm s tím, že uberu na kročejovce. Naštěstí tam, kde je možnost malé skladby je chodba a kumbál a koupelna - tj. místnosti, že není třeba takové odhlučnění.
Můj dotaz tedy zní - je možné takto poskládat podlahu ?
A je nutné dávat mezi trámy vatu ? Pomůže to proti hluku, nebo postačí kročejová izolace. Děkuji mnohokrát za vaše názory :-)
Jirka