Sokl - skladba hydroizolace a zatepleni

Reklama
DD david david @david.david986 před 5 roky01.10.2018 14:31:00
Sokl - skladba hydroizolace a zatepleni

Dobry den, vim, ze toto tema se zde diskutovalo, chtel bych ale poprosit o radu v mem konkretnim pripade.

1, mam zakladovou desku na ni vodorovna hydroizolace fatrafol mezi dvemi geotextiliemi prekryta 5 cm betonovou deskou ( fatrafol couha 10 pres okraj desky)
2. na to navazuje 1 řada cihel 38 cm a dále pak 44 cm, cihly Heluz vyplnene polystyrenem. Podlaha interieru ma 26 cm, tedy na vysku prvni rady cihel.

DOTAZ:
+Uvazuji o rozdilu mezi vnitrni podlahou a terenem 15 cm, ale nevim jak vyresit hydroizolaci a zatepleni soklu. Pokud je teren 15 cm pod cistou podlahou, predpokladam, ze se udela na fatrafolu, ktery couha z desky zpetny spoj a vytahne se 15 cm nahoru. Je pak treba hydroizolaci delat i smerem dolu? Do jake hloubky?

+ na zatepleni soklu mi zbyva 55 cm pod teren, pouzil bych 6 cm XPS (vic nelze kvuli tomu, ze druha rada cihel je predsazena o 6 cm a dum se nezatepluje. Ma smysl provest jeste pripojeni desky polystyrenu kolmo na desku, ktera bude v soklu? Nekde jsem videl prubeh teplot, ze to je alternativa, pokud se nedostanete se svislou izolaci do 80 cm hloubky

x Ma smysl davat nejaky asfaltovy nater na tu cast ztraceneho bedneni/zakladu, kde bude nasledne fatrafol?

Dekuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.