Jaký plynový kotel za starý dosluhující?

Rubriky:

Reklama
PK Petr Kubík @petr.kubik767 před 5 roky03.10.2018 11:10:00
Jaký plynový kotel za starý dosluhující?

Dobrý den,
bohužel jsem zjistil že u starého plynového kotle začíná pučet výměník, nejde teploměr vody, občas protýká napouštěcí ventil a další jiné věci dělá kotel, které by neměl. Takže bych se chtěl zeptat jestli tu máte někdo doporučení na nějaký dobrý kotel. V příloze zasílám štítek současného kotle + záznam měření spotřeby co jsem dělal před časem - https://uloz.to/!fY1rALDDAXxx/spotreba-p… Jinak spotřeba plynu je následující:
20.1.2015 - 20.1.2016 - 14527kWh
21.1.2016 - 12.1.2017 - 15229kWh
13.1.2017 - 23.1.2018 - 17128kWh
Jedná se o starší (50let) cihlový dvoupatrový domek, zateplený jen stropy na půdu a plastová okna, časem je v plánu ještě zateplit fasádu, ale zatím bych to bral že nebude zateplená. Radiátory jsou připraveny na nízkoteplotní vytápění, v současné době je kotel nastaven na cca 30°C teplou vodu. Kotlem se ohřívá i užitková voda, je dělán jako průtokový. Nevím jestli by bylo lepší dát bojler a pak koupit levnější kotel. Komín je vyvložkován hliníkovou trubkou.
Co jsem koukal tak na trhu je spousta kotlů, asi bych šel do kondenzačního, odvod kondenzátu není problém, ale tam bych musel vložkovat komín. Dalším faktorem je cena, nebude lepší vzít klasický kotel s tím že cena vyrovná spotřebu na úroveň kondenzačního v době jeho životnosti?
Pak další možnost je tepelné čerpadlo, na něj je udělána taky příprava, stačilo by jen postavit a připojit k topení. Koukal jsem na NORDline WWBC-9,5 H-B/P, to by vycházelo asi stejně jako nový kondenzační kotel.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

103 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.