Prosím o pomoc. Ocelová vaznice a sloup ve střeše. Je řešení bez kondenzace?

Rubriky:

Reklama
MV Michal Vízek @michal.vizek před 5 roky04.10.2018 17:50:00
Prosím o pomoc. Ocelová vaznice a sloup ve střeše. Je řešení bez kondenzace?

Začínám být zoufalý... objednal jsem dřevo na vazbu tašky a když jsem začal počítat železo,tak mi došlo,že je to vlastně nesmysl a v případě této skladby se dříve nebo později dočkám plesnivění SDK a vlhnutí izolace.
Mám naprojektovanou ocelovou vaznici,kterou mají podpírat ocelové sloupy,ale problém je v tom,že veškeré zateplení má být ještě pod kleštinami.Což znamená že sloup bude díky teplu zevnítř kondenzovat. Ideální řešení by bylo nejspíše vyhnout se sloupům úplně. Nemá někdo tušení jestli by bylo reálné mít na délku 9,8m pouze svařenec(samozřejmě tlustší) bez podpěr?
Tím pádem by se ocelová konstrukce oddělila od vnitřku a nebyl by žádný problém.Nebo pomohlo by nahrazení ocelového sloupku dřevěným?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.