Prostup z domu pro odpad

Reklama
Pavel Říha @pavel.riha před 5 roky09.10.2018 20:02:00
Prostup z domu pro odpad

Dobrý den, prosím o radu ohledně umístění (hloubky) prostupu pro odpad ze základů. Co jsem poptal vodaře, tak co člověk to názor a nevím komu věřit. Omlouvám se, ale projekt přípojek byl jen pro SÚ a je to pouze odhad. Dle projektu mám celkovou skladbu domu od nuly 120cm po výkop pasů a rovný terén. 60cm pasy, 25cm bednění, 15cm deska a zbytek podlaha. Nejdelší odpad po prostup v domě bude asi 10m a nejbližší 1m. Obecní kanalizace bude minimálně 8m od domu ale přesné umístění a hloubku v tuto chvíli neznám. Bude se teprve budovat.
Dotaz zní...Mám raději v domě dělat postupně spád ostrý a dostat se do prostupu pod základ? Tím bych byl ve hloubce asi 1m a vedle bych udělal na vodu. Ale můžu třeba odpad z nejbližšího odtoku pro umyvadlo na 1m "sespádovat" o 1m dolů? Nebo raději třeba mírný spád všeho nad základ do ZB a poté ostře dolů mimo dům? Děkuji kdo mi bude ochotný poradit.A celkově musí být odpad v "nezámrzné"?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.