Umistneni parozabranyUz jsi prijdu jak pri studiu CVUT, resim stale zatepleni strechy. Ocelova pultova sikma strecha. Resim v mdome dva typy prostoru - jeden v mistech kde je strecha vysoka s klestinami, ktere jsou tam hlavne pro ucel montaze SDK stropu a pak v miste kde je strecha nejnize - tam uz klestiny nejsou - viz fotky.
MOje predstava je nasledujici: 16 cm vaty mezi krokve, 10 cm vaty pod krokve. Resim ale nasledujici problemy.
1) Kam umistnit parozabranu - Bud mohu tech podkrokevnich 10 cm rozdelit na 5 a 5 cm a parozabranu umistnit mezi tyto 2 vrstvy. Obavam se ale situace v koupelnach a kuchyni - mezi SDK ktery bude pod klestinami a podkrokevni izolaci bude prostor cca v nejvyssim miste 1 metr vysoky, kam se zcela jiste dostane i pres zeleny SDK para v koupelne - jelikoz bude prvnich 5 cm podkrokevni vaty odkryto, pac by parotes byl az mezi temi dvema vrstvami obavam se ze vata bude vlhnout a bude tam plisen. Premyslim jak se vlhkost v tomto pudnim prostoru odvetra a jak velke mnozstvi vlhkosti tam skrze ten sdk pronikne. Zatim je muj nazor ze parotesna folie mezi 2 vrstvami podkrokevni izolace je prilis velky risk ze v odkryte casti vaty se bude delat plisen. Lepsi by tedy bylo pouzit nerozdelenych 10 cm podkrokevni izolace a parotes dat proste pod to - takze vsechny vata bude kryta parotesem. Tim bych vyresil problem s pripadnou vlhkosti vaty, pac bude cela nad parotesnou folii, nicmene opet v koupelnach se obavam co s parou co pronikne skrz SDK a drevenymi klestinami - klestiny budou v tomto pudnim prostoru odkryte a opet se obavam ze se tam muze zacit delat plisen. Jeste je tedy reseni dat parotesnou folii pod sadrokarton - to by bylo montazne nejjednodussi reseni, ovsem obavam se poskozeni folie uzivanim bytu a taky - v tom pudnim prostgoru vedou plastove trubky rekuperace a jsou tam rozdelovace rekuperace, chtel jsem tedy udelat do stropu revizni klapky u rozdelovacu rekuperaci, kdybych to chtel nekdy cistit ty trubky abych se k tomu dostal, jenze zadna parotesna revizni klapka se nedela, tudiz bud bych tam nemohl dat revizni klapku vubec nebo ji tam dat ale pak by byla parotesna folie pod SDK k nicemu pac tou revizni klapkou se tam dostane vlhkost a opet budu resit pripadne navlhnuti podkrokevni vaty a / nebo klestin. Nevim jak tuto situaci vyresit - jak to udelat nejlepe abych ochranil vatu pod krokvemi pred vlhkosti , ochranil pred vlhkosti i klestiny a zaroven tam mel revizni klapku ktera mi umozni pristup do pudniho prostoru a dostanu se tak k rozudelovacum rekuperace. ?
2) Neni mi jasne jestli je nejaky zasadni rozdil pokud je vata pod krokvemi v celistve tloustce, treba 10 cm nebo se rozdeli na 5 a 5 a parotes se da mezi to. Cetl jsem ze se to dela tak i tak, ale prilis nerozumim jaky v tom je tedy rozdil ?
3) V miste kde klestina navazuje na krokev mam problem s vyskou prostoru, pokud bude 10cm vaty v plne siti az ke zdi bude v tom miste navazu klestiny na krokev snizen strop, coz se mi nechce, bud bych tam musel udelat jakysi zub, coz bude vypadat hrozne, nebo proste dat sdk niz po celem strope anebo v tomto miste vatu stlacit ci oriznout. V miste navazu klestiny na krokev by tedy byla sila vaty misto 10cm jen 5cm - jedna se o usek adi 30 cm dlouhy kde by se vata postupne rozsirovala z 5 na 10 cm a pak uz 10 cm az na konec mistnosti. Nevim ale jestli mi ten usek kde se vata bude rozsirovat z 5 na 10 cm byt v useku dlouhem jen 30cm nebude pak nejaky problem ? Nevim ale jak jinak bych to zde vyresil, kdyz tam dam plnych 10cm vaty v tomto miste, bude pruchoizi vyska pod sdk jen 220 cm a kdyzb tam udelam zub zas to bude vypadat hrozne
4) Ma se davat pod profil nejaka tesnici lista nebo staci ten profil proste privrtat do zdi. At tak ci onak staci to tam pridelat na hmozdinky, nebo je mam dat do chemicke kotvy ( mam dutou cihlu)
5) V jednom miste musim pridelat profil na dreveny nosny tram, obavam se ale ze se to bude pohybem dreva hybat tak se bojim aby se pak ten SDK nerozlamal, jak se toto resi ? Chtel jsem ten profil proste vruty prpevnit do toho dreva, ale rikam si co kdyz to drevo zapracuje ? Take je problem jak v tomto miste pridelat pripadne parotesnou folii, na tom dreve bude spatne drzet.
predem diky za rady.