Velikost kotle k Aku nádržím

Velikost kotle k Aku nádržím

Dobrý den mám takové dilema mám na projektované 3000litru akumulační nádrže a na výběr mám že dvou kotlů atmos jeden je DC30sx (30kw)a druhý je DC32s(35kw)ten slabší má prikladaci prostor 100dm a druhý myslím 140dm a má o dvacet litrů vetší objem vody tepelná ztráta domu je 9kw teplotni spád 40/30 topenař mi doporučuje ten výkonnější z větším prikladaci prostorem ale já si tím nejsem jistý nádrže budu natápět cca 6hodin a myslím si že když budu topit sedm hodin a pak ho nechám vychladnout tak zbytečně ohrivam navíc vodu i materiál kotle,co by jste mi radili vy????Pak mám ještě jeden dotaz ohledně TUV boiler bude oddělen od Aku nádrží a teď jak ho ohřívat v létě myslel jsem si že bych přes léto natopil jednu akunadrz a z té pak pouštěl vodu do výměníku k bojleru co mi radite akunadrz z ohřevem na TUV jsem chtěl původně ale bohužel do mého sklepa jsem ji v tom rozměrů nesehnal.D iky za rady Jirka

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.