kotel THERMONA, problém s intervalem spínání čerpadla

Rubriky:

Reklama
MZ Martin Zerák @martin.zerak před 5 roky23.10.2018 19:36:00
kotel THERMONA, problém s intervalem spínání čerpadla

Dobrý den,
s nástupem zimy jsem zjistil, že můj cca 25 let starý plynový kotel zn. Thermona (umístěn ve sklepě bytového domu, vytápí 3 místnosti v 1.N.P) se chová jinak, než obvykle. Po zapnutí natápí přesně 2min 45sec a pak se vypne opět přesně na 4min 30sec. Čerpadlo se v tomto čase netočí, plamen nehoří a vypadne veškerá elektronika, takže to vypadá jako by se kotel komplet vypnul, po 4,5 min ale opět naskočí, natápí opět necelé 3min a v tomto intervalu pořád dokola. Nevím, jestli je závada na řídící jednotce, zda se to dá nějak opravit.
Druhá varianta mě napadá, jestli nemůže mít vliv, když sousedka dělala přes léto nové rozvody a výměnu radiátorů v bytě nad námi, kotle jsou ve sklepě vedle sebe ve společné místnosti a pravděpodobně elektroinstalace jde přes jeden rozvaděč, jestli nehapruje něco tam.
Vážně nevím, díky za jakýkoliv příspěvek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.