zateplení soklu + fasády starého domu

Rubriky:

Reklama
PM Pat Mat @pat.mat142 před 5 roky01.11.2018 02:39:00
zateplení soklu + fasády starého domu

Zdravím.
Potřeboval bych poradit jak na realizaci zateplení soklu + následně fasády. Něco jsem sice již vyčetl, ale přesto mám pár dotazů.. Situace viz foto. Podřezaná zeď, kamenný sokl, pod místností se nachází menší nízký vlhký sklep (na fotu je vidět sklepní okno).
Jak tedy na to?
1. omlátit omítku na soklu až na kámen
2. rozbít beton podél soklu
3. odstranit zeminu (nebo co tam je) podél soklu, abych tam mohl vložit XPS na výšku (počítam tloušťky tak 8-10cm, jinak sokl by byl vůči fasádě podsazený). Dotazy: jak hluboko mám kopat, když vlastně budu obnažovat zeď sklepa? Mám kopat a vkládat XPS po částech, třeba cca 1m, aby se náhodou neuvolnila zeď? Kamenný sokl nečím vyrovnat a XPS lepit nebo stačí přiložit? Pak bych přiložil nopovku.
4. co s vodorovnou izolací podřezané zdi? Momentálně vyčuhuje cca 4-5cm, mám to tak nechat, že by dělala předěl mezi soklovým a fasádním polystyrenem, aby se případná vzlínající vlhkost nedostala pod fasádní polystyren? Nebo seříznout?

Ještě k fasádě.. Zdi jsou křivé, jakoby do oblouku. Kdybych začal zateplovat od dveří směrem k rohu domu a držel se roviny dle váhy, spotřebuji na konci spoustu lepidla. Je možné lepit polystyren tak, že bych kopíroval oblouk zdi a mezery poté vyplnil pěnou (nebo bych si polystyren přiřezával, aby byly mezery co nejmenší)? Že by zeď nebyla rovná jak pravítko by mi vůbec nevadilo.

Děkuji za názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.