havarie vody -poškozené trámy

Rubriky:

Reklama
FK Filip Křenek @filip.krenek před 5 roky04.11.2018 20:28:00
havarie vody -poškozené trámy

Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat jak správně postupovat při havarii vody sprchového koutu .
Jedna se o špatné provedení sprchovacího koutu a to hydroizolace u žlabu .Sprchovací kout byl vykachličkovaný , ale bohužel špatně provedený už od začátku to znamená, že nám cca 3 roky voda zatékala do konstrukce . Byli sice signály k tomu, že se něco děje ,ale firma nereagovala správně .První byla cca po půl roce bydlení, kdy nám praskl spodní obklad tím že nasákla OSB deska - firma ale tvrdila že OSB deska nasákla přes prasklinu což ted už víme ,že tomu tak nebylo . druhy signál po dvou letech byl uvolněná dlažby pod oknem 2ks dlažby - firma opět nic řekli, že se to uvolnilo špatným vybroušením anhydridu taky pěkná blbost .
No a do třetice všeho špatného po 2,5 roce se nám uvolnila dlažba už na větším místě to znamenalo odkrytí cca 3m2 dlažby .Důvod byl jednoznačný provlhlý anhydrid a dále se zjištovala příčina .Ta byla v rohu u odtokového žlabu sprchového koutu, kde přes silikon a špatně provedenou hydroizolací se voda dostala mezi spárou anhydridu a betonovým podložím pod sprchovým koutem dolu mezi izolaci podlahy až na základovou desku ,kde se rozprostřela a protékala ven .Tím pádem jsme museli odkrýt celý sprchový kout vč. izolace osb desek a zkontrolovat jak vše vypadá a co všechno bylo nasáklé .Zjišteno bylo okruh 3metrů od sprchového koutu byl promočen .Nejhůř dopadla zástěna u sprchového koutu kde spodní část byla hodně nasákla vodou .Po odkrytí hlavní konstrukce bylo zjištěné cca v 1m délkovým začínající proces změkčení dřeva KVH profilů a na to se Vás chci zeptat co s tím viz .foto .
Potřeboval bych poradit zda trámy se dají něčím ošetřit ,tak aby nedošlo k dalšímu rozkladu trámu -Protože se jedná o trám který je pod oknem a trám vlevo u okna výměna by byla velmi komplikovaná . Dále u odkrytí spodní čísti izolace jsme našli různé brouky ploštice atd . Na KVH trámech asi na 40 cm máme malinke dírky jak po nějakém brouku viz foto nevím co to může byt a hlavně jak se toho zbavit at nenapadne ostatní zdravé trámy.
předem všem děkuji za info .
Rychlá odpověď

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.