Topeni

Rubriky:

Reklama
HN Hana Nykodymová @hana.nykodymova před 5 roky05.11.2018 07:52:00
Topeni

Dobrý den, potřebujeme poradit. Máme rodinný dům, podlahová plocha cca 100m2, výstavba1997 z beton tvárnic +5cm polystyren zateplení, okna plast. Vytápění v obýváku krb kamna +elektrické podlahové topeni, to je i v kuchyni a koupelně. Ložnice, chodba a dětský pokoj je přímotop. Roční spotřeba energie dle vyúčtování několik let ta sebou je 6,5mwh což je při sazbě d45 cca 20tis + cca spálíme tak 15m dřeva v krbu. Plyn v domě není. Topime hlavně krbem a dveře do ostatních místností dokořán, teplo tam dojde a přímotopy pouštíme jen když je opravdu velká zima. přemýšlíme o instalaci rozvodu radiátorů na vodu a elektrickém kotli případně tepelného čerpadla s dotací? Důvodem je přetopený obývák hlavně přes noc kdy se nafutruje dřevem,prach, přikládání. Jen netušíme zda by se tato velká investice vůbec vyplatila z finančního hlediska a něco bychom ušetřili na roční spotřebě.mic děkuji za případné odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

30 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.