Časté zapínání kotle

Rubriky:

Časté zapínání kotle

Zdravím, nastěhovali jsme se do nového RD bungalow 4+kk+G. Obytné plochy 117m2. Vytápěno pouze 90m2. Cihly Heluz STI 44cm. Strop zateplen, fasáda zatím není. Máme kotel Immergas Vitrix Zeus Superior 26. Termostat máme na chodbě model Salus RT500. Mám od 10 večer do 6 do rána nastaveno 21C. V ostatní čas 21.5C Užitková voda je na 40C. Na podlahovce 32. Vratka kolísá mezi 26-31C. Připadá mě, že kotel často spina. Každých pár minut se na pár sekund sepne, natopi a chvíli míchá. A tak pořád dokola. Denní spotřeba plynu je 8m3. Přijde mě to moc. Asi to má co docineni s častým spinanim. Plynem nevarime.

Ještě mám dotaz na termostat. Když je nastaveno 21.5 a teplota je už právě 21.5, čekal bych, že přestane topit. Ale on jede dál až do 22 a pak konečně vypne.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

82 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.