Rozdily mezi vnitrnima jednotkama Toshiba

Reklama
JJ jiri jiri @jiri.jiri985 před 5 roky07.11.2018 15:52:00
Rozdily mezi vnitrnima jednotkama Toshiba

zdravim vsechny chladice a klimatizery,

v brzke dobe chci realizovat instalaci multi-split klimatizace do RD. Znacka asi Toshiba. Vypada to na konfiguraci 4+1 nebo dokonce 5+1. Uvidim, kolik vnitrnich jednotek bude nakonec potreba a hlavne kolik bude penez. Ocekavam cenovou palbu... U venkovnich jednotek to je jednoduche. Dle poctu vnitrnich se nadimenzuje a hotovo. Tam toho moc vymyslet nejde, ale co potrebuju poradit je, jak se orientovat u vnitrnich jednotek.

Celkovy orientacni cenovy prehled pro konfiguraci 5+1 chladivo R32:
- venkovni jednotka: 68 000,-

Tri ruzne druhy vnitrnich jednotek:
- vnitrni jednotka Mirai 2,5kW: 6 700,-
- vnitrni jednotka Suzumi Plus 2,5kW: 9 050,-
- vnitrni jednotka Daiseikia 9 2,5kW: 13 860,-

A ted stezejni otazka!! Cenovy rozdil Mirai a Daiseka 9 je 13 860 - 6 700 = 7 160,- coz je pri peti vnitrnich jednotkach 5x 7 160,- = 35 800,- jen na vnitrnich jednotkach !!!

Pokud neberu ohled na spotrebu a design tak hlavni rozdil je ve filtraci vzduchu, plazma filtry, ionizatory, pasivni filtracni systemy atd.

Je tady nekdo schopen posoudit, zda se za tyto systemy vyplati priplatit? Pripadne vyhody a nevyhody. Pokud ano, nezvysi se pouze sance na pripadnou poruchu mnohem slozitejsi elektroniky vnitrni jednotky? A co udrzba neni mnohem slozitejsi a drazsi?

Predem moc dekuji za info. Na prodejce se v tomhle nejde moc spolehat!!

Oplati se vubec investice do znackove Toshiba klimatizace nebo s klidnym svedomim sahnout i po nejake levnejsi znacce? Pripadne ktere?

Diky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.