Zateplení obvodové zdi s elektro rozvaděčem

Rubriky:

Reklama
AR Aleš Rosi @ales.rosi před 5 roky10.11.2018 19:54:00
Zateplení obvodové zdi s elektro rozvaděčem

Zdravím,

Potřebuji zateplit obvodovou zeď domu, ve které je umístěna elektroměrová skříňka a pojistkovnice. Potřebuji vyřešit, jakým způsobem vynést dvířka spodní pojistkovnice a horního elektroměru na úroveň nové fasády, tzn o cca 25cm. Do samotných elektrorozvodů nehodlám nijak zasahovat, proto nepřepokládám, že by k tomu byl potřeba nějaký "dozor". přikádám obrázky pro lepší představu.

Moje představa je následující:

-ze spodní pojistkovnice jen odstranit dvířka

-z rozvaděče elektroměru demontovat dřevěná dvířka, rám a ostění a dozdít volný prostor nalevo od elektroměru (vše bez zásahu do elměr. desky a zaplombování) viz. obr3.

-použít nějaký rozvaděč např. od dck holoubkov. Nenašel jsem u nich rozvaděč bez zadní stěny, proto nevím jestli by bylo možné použít běžný rozvaděč vhodných rozměrů a tomu uříznout zadní stěnu, a použít tak pouze boční strany a přední dvířka a ty přišroubovat na zeď. Okolo rozvaděče zateplit polystyrenem.

Moje otázky:

1-existuje nějaký vhodnější výrobek pro toto použití, než běžný rozvaděč s uřezanými zády? Nebo jak jinak se toto řeší?

2-Bylo by možné použít jeden rozvaděč (pokud bude v tomto rozměru sehnatelný) nebo je nutné použít jeden pro pojistky a druhý pro elektroměr?

díky za pomoc

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.