YouTube - Zvuky v radiátoru
Nejlépe lze zvuky slyšet asi v půlce videa.
Dobrý den,
prosím vás o radu při řešení našeho problému. Máme od července nový automatický kotel na tuhá paliva a nové rozvody a topná tělesa. V prvním patře u jednoho radiátoru se nám ovšem stává, že vydává divné zvuky, nejdříve jakoby drobné praskání, poté spíše šplouchání. Vypozoroval jsem, že to dělá v době, kdy kotel (nebo spíše čerpadlo?) vpouští do oběhu "novou teplou vodu". Natočil jsem zvuky na video (https://www.youtube.com/watch?v=MYwRVuR6… Zvuky se objevují asi v půlce videa, možná bude nutné trochu si zesílit zvuk. Čím by to mohlo být? Myslel jsem vzduchem v systému, snažím se na radiátoru odvzdušňovat jako blázen a nic, čerpadlo se prý dle návodu odvzdušňuje nějak samo. Těleso je stále celé teplé, takže mi to na vzduch ani nějak nesedí. Tlak v systému je nyní asi 0,9 baru při výšce systému nějakých 7 metrů, zvuky byly i při tlaku 1,4 baru. Děkuji za názory. Pokud potřebujete další info, rád odpovím, ale upozorňuji, že do technického typu mám hodně daleko, jak pro "blby", prosím :) Díky
13 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení