Divné zvuky v topení

Divné zvuky v topení

Dobrý den,

prosím vás o radu při řešení našeho problému. Máme od července nový automatický kotel na tuhá paliva a nové rozvody a topná tělesa. V prvním patře u jednoho radiátoru se nám ovšem stává, že vydává divné zvuky, nejdříve jakoby drobné praskání, poté spíše šplouchání. Vypozoroval jsem, že to dělá v době, kdy kotel (nebo spíše čerpadlo?) vpouští do oběhu "novou teplou vodu". Natočil jsem zvuky na video (https://www.youtube.com/watch?v=MYwRVuR6… Zvuky se objevují asi v půlce videa, možná bude nutné trochu si zesílit zvuk. Čím by to mohlo být? Myslel jsem vzduchem v systému, snažím se na radiátoru odvzdušňovat jako blázen a nic, čerpadlo se prý dle návodu odvzdušňuje nějak samo. Těleso je stále celé teplé, takže mi to na vzduch ani nějak nesedí. Tlak v systému je nyní asi 0,9 baru při výšce systému nějakých 7 metrů, zvuky byly i při tlaku 1,4 baru. Děkuji za názory. Pokud potřebujete další info, rád odpovím, ale upozorňuji, že do technického typu mám hodně daleko, jak pro "blby", prosím :) Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.