nefungují některé větve

Rubriky:

Reklama
VF Vítězslav Flígl @vitezslav.fligl před 5 roky15.11.2018 19:31:00
nefungují některé větve

Dobrý den,
nejdříve pár informací. Rozdělovač je v přízemí a 4 větve jsou v přízemí, 1 do patra. Do patra je větev č. 2. Vytápění je zajištěno elektrokotlem. Jde o kombinaci radiátorů a podlahy.
Prosím o radu.... loni jsme měnili čerpadlo rozdělovače. Před výměnou podlaha fungovala, kromě podlahy do patra. Po výměně fungovaly všechny větve, včetně té do patra. Ale jen pár dní a potom znova větev do patra přestala fungovat. Na jaře jsme nechali vyčistit topení, připojili čerpadlo na Vypouštěcí ventil (V) a napouštěcí (N) a po jedné zavírali větve. Po vyčištění opět fungovala podlaha všude, ale pak se na léto vypínal kotel. Letos jsme to na podzim zapojili a funguje pouze větev č. 5 a trochu větev č. 4. Větve č. 1,2,3 nefungují. Chvíli byl náznak že 1 šla.
Udělal jsem proplach z vodovodu. Zapojil jsem hadici z vodovodu na V a vypouštěl z N, opět jsem zavíral a otevíral jednotlivé větve. Nepomohlo to a stále topí jen větve 4 a 5. Přitom ještě loni topila nejvíc větev 1 a 5, ale i ostatní kromě 2.
Otázka co s větví 2, které nikdy pořádně nefungovala, v patře už nic k podlahovce není. Dále by mě zajímalo co může způsobit že nefungují větve č. 1 a 3 a co by mohlo pomoci?
Jinak když jede kotel tak průtokoměry jsou teplé stejně jako hadice od nich dolů, zpětné větve jsou ale studené. Když mam otevřenou jednu větev, která nefunguje tak je horní i spodní trubka teplá. Když otevřu jednu funkční tak je spodní trubka studená (podle mě důsledek toho, že je spodem vytlačována studená voda a okruh funguje). Kotel jede na 60 a na podlahovce je 40, zkoušel jsem i úplné otevření nebo zavření ventilu na podlahovce nebo vypnout čerpadlo podlahovky a nic nepomohlo...

Děkuji za případné rady...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.