Záhada kotle protherm panter

Rubriky:

Reklama
VV Věra Vaňková @vera.vankova před 5 roky17.11.2018 14:18:00
Záhada kotle protherm panter

Dobrý den, máme problém s kondenzačním kotlem protherm panter 25 KKV - jen na topení - rodinný dům. Kotel je starý 4 roky, pravidelně servisovaný. Nyní když se na podzim zapnul, vydržel den a ráno naskočila porucha F 28. Po následném resetu v kotli jako by bouchalo, následně spadl do poruchy, opět F 28. Přišel servisák, pročistil kotel a následně zjistil, že kotel pořád nestartuje. Diagnostikoval poruchu řídící desky, kterou následně vyměnil. Poté zjistil, že tato deska nekomunikuje s displejem na kotli a tak přijel posléze ještě s novým displejem. Ten již komunikoval s novou řídící deskou, ale bohužel, do druhého dne kotel vyžadoval nejdřív jen reset, následně upadl opět do poruchy, tentokrát F 62. Následně servisák opět vyměnil řídící desku a také zapalovací trafo (poradili mu to na prothermu). Takto vyspravený kotel nám hřál zhruba necelé dva dny. Posléze opět požadavek na reset aniž by hlásil konkrétní chybu. Po dvou těchto reset požadavcích opět upadl do poruchy. Zřejmě aby to nebylo tak jednoduché, tentokrát si vybral poruchu F 73 ( nebo F 83). Nyní čekáme na jiný servis, ale vzhledem k těmto událostem už důvěra ke kotli upadá (nevím zda víc ke kotli nebo k servisům). Nezbývá mi než doufat, že si s tím nějaký odborník ze servisu již konečně poradí. Nemáte někdo podobnou zkušenost s tímto, jak se praví na brožuře, velmi kvalitním kotlem, který má jednu z nejlepších autodiagnostik mezi kotli? Za každou radu a zkušenost předem děkuji, zima na krku a pomoc zatím v nedohlednu. Ještě chci podotknout, že v kotli se nikdo z rodiny nehrabal a ani s termostatem nikdo nijak nadměrně nemanipuluje.
Byl také dotaz, zda jsme něco nedělali s elektřinou, ale opravdu jsme s ní nic nedělali. Myslíte, že se ještě letos ohřejeme? Už v to pomalu přestávám doufat. Zdá se mi, že snad bude jednodušší poručit větru a dešti :-)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

29 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.