Chytrý systém termostat + bezdrátová čidla do místnosti

Chytrý systém termostat + bezdrátová čidla do místnosti

Zdravím,

už delší dobu si prohrávám s myšlenkou, že bych udelal topeni v domácnosti trochu chytřejší. Moje situace je následující:
Byt je mezonet - přízemí je uzavřené od schodiště dveřmi, schodiště navazuje na horní patro, kde jsou dveře do 3 místnosti, WC a na terasu. V horním patře mám na plynový kondenzační kotel Vaillant, který slouží k topení i ohřevu vody.

V přízemí mám otevřený prostor cca 55m2, kde mám 4 radiátory, je tady zároveň koupelna, která má topný žebřík, který ale budu měnit za velký radiátor (1kW vs 2kW a bohužel mám nad koupelnový terasu a páni inženýři zapomněli pořádně zaizolovat strop, takže tam mám tepelné ztráty.). Na schodišti je uprostřed na mezipatře 1 radiator, v každém pokoji nahoře také po jednom.

Aktuálně mám ke kotli připojený termostat elektrobock BPT21, který je umístěný v spodním patře.

Problém mám hlavně s koupelnou - na termostatu nastavím 23 stupňů, kotel sepne, ve spodním patře mám v obytném prostoru krásně, ale v koupelně je za chvilku chladno (kvůli tepelným ztrátám ze stropu).

Hraju si s myšlenkou rozdělit byt na topné úseky (vrch, spodek, schodiste a koupelna) a samostatně je ovládat.

Můžete mi doporučit nějakou schopnou sestavu, ale za rozumné peníze.

Díky za Vaše reakce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

26 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.