Chytrý systém termostat + bezdrátová čidla do místnostiZdravím,
už delší dobu si prohrávám s myšlenkou, že bych udelal topeni v domácnosti trochu chytřejší. Moje situace je následující:
Byt je mezonet - přízemí je uzavřené od schodiště dveřmi, schodiště navazuje na horní patro, kde jsou dveře do 3 místnosti, WC a na terasu. V horním patře mám na plynový kondenzační kotel Vaillant, který slouží k topení i ohřevu vody.
V přízemí mám otevřený prostor cca 55m2, kde mám 4 radiátory, je tady zároveň koupelna, která má topný žebřík, který ale budu měnit za velký radiátor (1kW vs 2kW a bohužel mám nad koupelnový terasu a páni inženýři zapomněli pořádně zaizolovat strop, takže tam mám tepelné ztráty.). Na schodišti je uprostřed na mezipatře 1 radiator, v každém pokoji nahoře také po jednom.
Aktuálně mám ke kotli připojený termostat elektrobock BPT21, který je umístěný v spodním patře.
Problém mám hlavně s koupelnou - na termostatu nastavím 23 stupňů, kotel sepne, ve spodním patře mám v obytném prostoru krásně, ale v koupelně je za chvilku chladno (kvůli tepelným ztrátám ze stropu).
Hraju si s myšlenkou rozdělit byt na topné úseky (vrch, spodek, schodiste a koupelna) a samostatně je ovládat.
Můžete mi doporučit nějakou schopnou sestavu, ale za rozumné peníze.
Díky za Vaše reakce.