Nastavení ekvitermní křivky

Rubriky:

Reklama
JH Jakub Hybler @jakub.hybler před 5 roky20.11.2018 08:13:00
Nastavení ekvitermní křivky

Dobrý den,

první zimu jsem v novostavbě RD s plynovám kondenzačním kotlem Geminox THRs 1 – 10SET-161DC o výkonu 0,9 – 9,5 kW s podlahovým vytápením a ekvitermní regulací (jen dle venkovní teploty)

Bohužel technik, který mi kotel instaloval samozřejmě nemá moc času, aby přijel a ladíme po telefonu (něco nastavíme, sleduji 14 dní, jak se pohybuje teplota v domě). V návodu u kotle je křivka, kterou přikládám v příloze. Chtěl jsem se zeptat, zda by mi ji někdo nemohl vysvětlit, popř. poradit, jak bych měl kotel nastavit, abych měl v domě 22-23 stupně (i teď v zimě).

Původně jsem měl po instalaci nastavení:
1, sklon teplotní křivky 0,9
2, maximální teplotu náběhu 40 stupňů.

protože bylo v baráku 24 stupňů snížil jsem po domluvě s technikem sklon křivky na 0,5 a maximální teplotu náběhu na 32 st. V domě se drželo cca kolem těch 22 st, ale jak se začalo venku ochlazovat, klesala i teplota v domě na cca 21,3 st. takže jsem po domluvě zvýšil sklon na 0,7 a maximální teplotu náběhu na 34 stupňů.

Když jsme procházeli nastavení, všiml jsem si, že je možnost nastavit vliv prostoru, ale technik říkal, že to s podlahovým topením nelze. V obýváku mám prostorový termostat a venku teplotní čidlo QAC34.

Abych shrnul mé otázky:

1, dokázal by mi někdo poradit, jak bych měl nastavit křivku na teplotu v baráku 22-23 stupňů (teď v zimě)
2, co je maximální teplota náběhu
3, lze podlahové topení s ekvitermní regulací kombinovat s vlivem prostoru? Kolik popř. nastavit % vlivu prostoru?
4, když jedu jen na vytápění dle venkovní teploty a intenzivně vyvětrám, teplota se samozřejmě lehce sníží - např. z 23 st na 22,6 st. Když jedu jen podle venkovní teploty, pozná dům, že se uvnitř ochladilo a měl by přitopit?

Děkuji
Jakub Hybler

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

31 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.