Ling 25 vs Aku nádržDobrý den, mám velkou prosbu.
Vypadá to zde že mohu narazit na pár zajímavých názorů.
Popis situace je takový. Vytápění truhlárny ( stará továrna kterou zachraňuji a každá koruna dobrá ),kde to člověk netlačí na teplotu pokojíčku,ale abych to dostal alespoň na 17 stpňů. Teď jsem na 14...:-)
Každý topenář a defakto každý člověk se kterým jsem to kozultoval dle mne před tím snědl zákusek od Šalamouna. Ale k věci. Snažím se jako laik občas něco pochopit,ale ale..... Koupil jsem starší kotel Benkov LING 25 a zapojil do aku nádrže 800L,kde jsem si myslel že budu kotly troch pouze odlechčovat a hlavně bezproblémově do budoucna mít možnost připojit jiný systém vytápění bez zásahu do trubek okruhu s kotlem na tuhá paliva.
Pro mne otázka zní jestli a přikládám fotku i schéma zapojení je něco špatně?
Nemám míti zpátečku do kotle připojenou jako poslední od spodu nemám to prohozené a tím jsem rozhodil tlaky v nádrži?
Nejsem si jistý jestli je komfortní zapojení s landomatem a jestli není lepší ho vyndat a dát tam třícestný ventil s ADEX ovládáním.?
Funguje LANDOMAT jak mákdyž mi příjde trubka zpátečky od aku nádrže teplejší ( o dost ) než přívod do aku nádrže.
Nemám přípojit menší nádrž na 25KW kotel?
Na dílně je cca 20ks radiátorů a 10 jich mám vypnuto.
Není zde nějaký normální topenář či projektant,který by se kdyžtak stavil a vymysleli by jsme to spolu Okoř.
Díky přátelé !!!