Ling 25 vs Aku nádrž

Ling 25 vs Aku nádrž

Dobrý den, mám velkou prosbu.
Vypadá to zde že mohu narazit na pár zajímavých názorů.
Popis situace je takový. Vytápění truhlárny ( stará továrna kterou zachraňuji a každá koruna dobrá ),kde to člověk netlačí na teplotu pokojíčku,ale abych to dostal alespoň na 17 stpňů. Teď jsem na 14...:-)
Každý topenář a defakto každý člověk se kterým jsem to kozultoval dle mne před tím snědl zákusek od Šalamouna. Ale k věci. Snažím se jako laik občas něco pochopit,ale ale..... Koupil jsem starší kotel Benkov LING 25 a zapojil do aku nádrže 800L,kde jsem si myslel že budu kotly troch pouze odlechčovat a hlavně bezproblémově do budoucna mít možnost připojit jiný systém vytápění bez zásahu do trubek okruhu s kotlem na tuhá paliva.
Pro mne otázka zní jestli a přikládám fotku i schéma zapojení je něco špatně?
Nemám míti zpátečku do kotle připojenou jako poslední od spodu nemám to prohozené a tím jsem rozhodil tlaky v nádrži?
Nejsem si jistý jestli je komfortní zapojení s landomatem a jestli není lepší ho vyndat a dát tam třícestný ventil s ADEX ovládáním.?
Funguje LANDOMAT jak mákdyž mi příjde trubka zpátečky od aku nádrže teplejší ( o dost ) než přívod do aku nádrže.
Nemám přípojit menší nádrž na 25KW kotel?
Na dílně je cca 20ks radiátorů a 10 jich mám vypnuto.
Není zde nějaký normální topenář či projektant,který by se kdyžtak stavil a vymysleli by jsme to spolu Okoř.
Díky přátelé !!!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

31 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.