poškození rozvodů vody - koroze?

poškození rozvodů vody - koroze?

Mám 3 roky staré(tedy nové) rozvody vody. Čerpám ze studny, tlaková nádoba, solná úpravna vody, dále do domu.
Rozvody jsou v plastu a v okolí tlakové nádoby a úpravny, kde je to složitější, jsou mosazné T-kusy, ventily, apod. Jednoho dne mi to začalo místně kapat, což jsem nejdřív ignoroval, ale až to bylo asi po půl roce neúnosné a kapalo to čím dál víc, volal jsem vodaře a ti se divili, protože našli místo jednoho prosakujícího těsnění-spoje, jak jsem předpokládal, celkem 3 ks prasklých těchto armatur (!) Všechno vyměnili a říkali, že po třech letech provozu tohle ještě neviděli. A že si mám nechat uzemnit potrubí.
Může mi to někdo vysvětlit? Ty poškozené kusy mám, ale moc na tom není vidět. Prostě prasklé kolem dokola.
Uzemnit. Pomůže to? Mám povolat elektrikáře nebo to zvládnu jednoduše sám?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.