Zavlažování - ochrana proti vyčerpání nádoby

Reklama
FH František Hrdlička @frantisek.hrdlicka před 5 roky10.12.2018 15:03:00
Zavlažování - ochrana proti vyčerpání nádoby

Zdravím,

chci se zeptat na jednu, možná banální věc. Jsem si vědom toho, že na můj dotaz nejspíše existuje triviální odpověď, nicméně nedokázal jsem ji nikde najít.
Jde mi o to, že v nádobě vysoké cca 90 cm mám ponořené čerpadlo, které je připojené přes spínací hodiny a v určitou dobu spíná závlahu. Situace je znázorněná na obrázku. Problém je v tom, že i přes to, že čerpadlo po závlaze vypne, voda z nádrže, vlivem efektu "spojených nádob" odtéká přes čerpadlo a hadici dále z nádoby, do doby, než klesne na určitou hladinu. Toto je pochopitelně nežádoucí jev.
Nechci měnit čerpadlo, jde mi o to najít nějaké levné a elegantní řešení, které by mi pomohlo situaci vyřešit. Napadlo mě někam za čerpadlo připojit nějaký "ochranný prvek", který by se otevíral pouze při překonání určitého tlaku čerpadla, nějaká membránka proti prožince, nebo něco takového, pokud pro můj účel existuje.

Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.