Regulacia pre vykurovaniePozdravujem,
Chcel by som Vas poziadat o napad/ navrh na upgrade regulacie kurenia v rodinnom dome.
Aktualna situacia:
V dvojpodlaznom dome mame krb s teplovodnym vymennikom ROMOTOP Dynamic KV 6.6.2, ktory je napojeny napriamo na Akumulacnu nadobu 1000l s prietokovym ohrevom TUV. V nadobe je este vnorena vykurovacia spirala 9kW s termostatom. Toto vsetko je zdrojom pre TUV (prietokovy had v hornej casti nadoby) a podlahoveho vykurovania. Cerpadlo s trojcestnym ventilom je riadene termostatom Euroster 11M a ten je spinany priestorovym termostatom Siemens RDH10. Tepelne straty domu su na hornej hranici NED (20 cm EPS podlaha + steny a 50 cm vata stropy) 160m2 podlahova plocha). Bolo to take home made budget riesenie, ale na male obmedzenia vsetko funguje 5 rokov.
Aktualny problem:
Termostat na elektrickej spirale sa odporucal do vecnych lovist a pokial nekurime v krbe, tak spiralu zapiname a vypiname manualne isticom (co je nepohodlne a v istom ohlade aj dost nebezpecne). V buducnosti zvazujem doplnit system o ohrev vody pomocou solarnych panelov, alebo fotovoltaikou.
Predstavy do buducnosti:
Nepotrebujem zonove ovladanie jednotlivych miestnosti ani ekvitermiku.
Pacilo by sa mi ovladanie teploty v dome cez mobilnu aplikaciu na zaklade jedneho, pripadne viacerych referencnych udajov o teplote v dome (moct si dvihnut teplotu pred prichodom domov z prace/vikendu s ohladom na nastup podlahovky).
Regulacia by mala umoznovat nastavovanie rezimov podla diania v domacnosti (rano tepla podlaha pri vstavani a pred odchodom do prace, a pod.)
Regulacia by taktiez mala umoznovat dialkove zapinanie a vypinanie spiraly a jej regulaciu v zavislosti od teplot na akumulacnej nadobe, vypinanie pri kureni v krbe, preferovane zapnutie v urcitych hodinach pocas dna, taktiez nastavenie zimneho (udrziavanie nastavenej minimalnej teploty aby bolo s cim kurit) a letneho rezimu (teplo len hore v aku koli TUV)
Spolupraca s dalsim pripadnym zdrojom vykurovania (solar/fotovoltaika)
Ak mate nejaky tip kde by mi nieco take vedeli nakonfigurovat, pripadne tip priamo na regulaciu co by to mohla zvladnut, alebo link na nejaku diskusiu, kde sa toto preberalo, budem velmi vdacny.
Robo,