Nahrada stareho septiku COV

Reklama
JK Josef Kotlar @josef.kotlar před 5 roky11.12.2018 14:22:00
Nahrada stareho septiku COV

Jsem majitelem domu kde je reseni odpadnich vod poplatne sve dobe tj. roku 1943 kdy nebyl v platnosti vodni zakon. Tj. dum byl vybaven dvoumi vyhnivacimi jimkami (nazval bych to jednokomorovym septikem) umistenym u splachovacich zachodu s prepadem do vsakovaci jimky/trativodu. Kanalizace z koupelen/pradelny (po staru v projektu "lazni") a kuchyme je svedeno do tehoz trativodu na primo. Takto to bylo navrzeno tehdejsim autorirovanym panem stavitelem povoleno a zkolaudovano. Nutno dodat, ze tento prasacky system funguje od 40tych let bez problemu.....jenze.

Doba pokrocila a jako uvedomely obcan je mi jasne, ze vypousteni takovych vod neni uplne v poradku. Jelikoz me ceka pomerne velka rekonstrukce vcetne vymeny potrubi kanalizace rad bych tuto prasarnu nahradil COV s retencni nadrzi vycistene vody s prepadem do stavajicihio trativodu.

Dum se nachazi v Praze, bez moznosti napojeni na kanalizaci, ktera v miste ani neni planovana, neb se nachazime na hranici prirodni rezervace.

Po zkusenostech s mistnimi urady ve smyslu "kdo se pta ten se moc dozvi/si nasere" se nejprve ptam zde. Jak mam tento pripad legislativne resit. Musim zadat o komplet stavebni povoleni/uzemni souhlas....a pod., nebo se v mem pripade postupuje jinak. Tj . jednoduchou ohlaskou kdy vodopravni urad rozhodne ve zrychlenem rizeni bez nutnosti vsech hydr, posudku...atd.

Dekuji za rady, Kotlar

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.