Správná skladba při rekonstrukci domu

Reklama
RT Radek TIM @radek.tim před 5 roky12.12.2018 15:16:00
Správná skladba při rekonstrukci domu

Dobrý den,

mohl bych požádat o radu jak ideálně zvolit rekonstrukci omítek ve starém hrázděném domě (cca 150 let). Na hrázdění je nanesena hliněná omítka s rákosem, kterou původní majitel přetřel pravděpodobně nějakým omývatelným nátěrem (je to ale ještě asi z dob mezivalečné nebo poválečné), viz. foto. Přesto byla nanesen vápený nátěr.

V některých místech bychom tuto napůl seškrábanou omítku (vápno, původní nátěr) chtěli zachovat a pouze ji přetřít něčím co ji "stabilizuje", aby nešpinila bíle. Víte o něčem takovém?

V některým místech, bychom se rádi vyhnuli odstranění zeleného nátěru ale přetřeli jej novou barvou. Nevíte jaká barva, disperze případně stěrka by se na to hodila? Pro soudržnost s původním nátěrem. Jde nám o to (vzhledem ke staří domu) zachovat co největší paropropustnost a zároveň "starý vzhled". Omítky nemusí být rovné.

Ještě bych poprosil o radu, čím nejlépe vyplnit praskliny v hliněné omítce.

Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.