Připojení zpátečky na AKU nádobu

Rubriky:

Reklama
PL Petr Liška @petr.liska163 před 5 roky13.12.2018 14:54:00
Připojení zpátečky na AKU nádobu

Dobrý den. Rád bych se Vás zeptal, zda je správné při podlahovém vytápění s Akumulační nádrží, aby se zpátečka z podlahy zapojila zpět do AKU nádrže? Mám za to, že to správné (efektivní) moc není a myslím si, že by zpátečka měla být napojena přímo do kotle a Aku nádobu na tuto zpátečku jen připojit.
Myslím si totiž, že když mi kotel natopí vodu v AKU na 80°C a následně do podlahy pak dojde ve směšovacím ventilu na její zchlazení na např.30°C, pak tato voda předá své teplo podlaze a vrací se ve zpátečce o teplotě cca 20°C. Tím vlastně, pokud je napojená zpátečka do AKU mi "pracně" ohřátou vodu zchlazuje. Akumulační nádoba má přeci sloužit k Akumulaci horké vody, která přitéká do nádoby shora a ta méně teplá má odcházet dolem do zpátečky a pak do kotle a né mi schlazovat vodu v AKU nádobě. Mám to tak zapojeno od topenáře (na pravém nákresu v přiloženém souboru), ale laicky si myslím, že by to mělo být podle nákresu vlevo). Co myslíte Vy? Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

21 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.