Nejekonomičtější elektrické vytápění jaké????

Reklama
Milan Švaříček @milan.svaricek před 5 roky18.12.2018 17:55:00
Nejekonomičtější elektrické vytápění jaké????

Dobrý den. Stavíme rodinný dům s obyvatelným podkrovím. Přízemí má plochu cca 80m2 a podkroví cca 120m2. Když z těchto ploch odečtu schodiště, spíž ..... tak se dostanu přibližně na nějakých 150m2 obytné plochy kterou potřebuji vytápět. Obestavěný prostor je to něco kolem 600m3 .

Dům je postaven z porfix premium p2-400 o tloušťce 500mm bez dodatečného zateplení. Sokl domu zateplen do hloubky 1000mm extrudovaným polystyrenem o síle 120mm. Střecha je sedlová a je zateplena nadkrokevní izolací PIR 200mm.

Byl jsem celou dobu rozhodnut pro tepelné čerpadlo země- voda , ale zjistily jsme že na pozemku kam jsme chtěli hada tahat, tak je hodně skalnato a čerpadlo s kompletní realizací by bylo hodně drahé. Tak se chceme rozhodnout pro něco, co bude mít o dost nižší pořizovací náklady na ukor spotřeby. Navíc když vezmu v potaz servisování a podobné věci, je to nezadnebatelná částka která dle mého tento systém ještě více znevýhodní.

Zkoušel jsem získat informace o infra topných foliich heatflow a zjistil jsem že realizace vytápění na 150m2 by vyšla na cca 215tis kč a to mi přijde hodně drahé a myslím si, že vytápění podlahy topnými kabely by mělo stejnou spotřebu elektrické energie ale podstatně nižší požizovací náklady.

Tepelná ztráta našeho domu bude dle architekta nějakých 8kw myslíte že je to možné? Jaký systém by jste doporučily z nějaké vlastní zkušenosti? Infrapanely, přímotopy, podlahovku kabelem, podlahovku heatflow nebo něco jiného? Děkuji za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

250 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.