Podlaha koupelny na Trámové podlaze + instalace WC a Vany

Reklama
MD Martin Dolanský @martin.dolansky před 5 roky26.12.2018 20:12:00
Podlaha koupelny na Trámové podlaze + instalace WC a Vany

Dobrý večer , po studování diskuze mám jeden konkrétní dotaz pro můj případ. Mám v plánu v 1 patře zbudovat koupelnu a řeším pár věcí. V místnosti je trámová podlaha - trámy jsou nezávyslé na stropu přízemí. jejich rozteč je cca 1,5m (celkem dost) a jsou cca 15x15 a dlouhé 3m. Nejprve si lámu hlavu s tím jakou zvolit podlahu , chtěl bych OSB desky 18mm 2x křížem přes sebe . Nevím zda to bude dostatečně pevné , ale vzhledem k výšce místnosti se mi nechce budovat nějaký rošt. Potom si lámu hlavu jak ideálně nalepit na tuto podlahu dlaždičky a hlavně čím je spárovat. Podle mě se nevyhnu tomu aby se podlaha lehce hýbala a klasická spárovačka by mohla popraskat. Potom řeším instalaci předstěnového modulu pro WC - mohu jej namontovat na již hotovou OSB podlahu jak jsem psal výše nebo se ho nějak pokusit osadit pod tuto podlahu . U zdi je taková komplikovaná situace (viz foto), kde kousek od stěny je ještě podezdívka z přízemí kde je tlustější stěna ale kdybych to našrouboval do ní tak budu na okraji a myslím že by se to mohlo štípnout. Pak je tam natěsno 1 trám , ale ten už je zas celkem daleko. Ideál by byl mezi trámem a tou zídkou ale to by asi znamenalo tam třeba nalít trošku betonu a vrtnout to do něho , zas nevím jestli bude trámu dělat dobře těsné sousedství s betonem . Proto bych možná uvažoval o přišroubování až do OSB podlahy , zas ale samozřejmě přemýšlím nad tím zda nebude modul mít vliv na pevnost podlahy , aby až si na něj někdo sedne se to zase neprojevilo na dlaždičkách . A poslední dotaz , má tu být i vana s tím že jedna noha vychází těsně ke zdi takže na první trám a druhá přesně mezi trámy , myslím že by to mohl vyřešit jeden přídavný trám který by to celé zpevnil - mám to řešit nebo bude stačit pevnost daná osb podlahou ? děkuji moc za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.