Skladba podlahy v 1.patře

Reklama
FM Filip Munzar @filip.munzar před 5 roky28.12.2018 22:41:00
Skladba podlahy v 1.patře

Zdravím,

rekonstruujem starší rodinný domek a nyní řešíme skladbu podlahy v prvním patře. Původní skladba byla následující - stropní trámy, na nich prkenný záklop a na něm asi 15cm škváry a prkenná podlaha. Vzhledem ke špatnému stavu některých prken pod škvárou a dalším stavebním úpravám jsem odstranili půvoní dřevěnou podlahu a vrstvu škváry a opravili původní prkenný záklop. Odstraněním škváry, ale vznikl "schod" oproti původní výšce podlahy a tento schod nyní potřebujeme vyrovnat.

Napadla nás následující skladba (viz. obrázek) - na prkenný záklop vytvořit z dřevěných hranolů rošt se záklopem z OSB desek (na tento záklop by se poté montovali sádrokartonové příčky) V jednotlivých místnostech by se následně vytvořila vrstva kročejové izolace (asi 5cm). Na kročejovku by pak přišla roznášecí vrstva ze dvou vrstev sešroubovaných OSB desek (2x15mm) a finální podlahová krytina.

Chtěl bych se tedy zeptat, co říkáte na toto složení podlahy?? Případně co byste udělali jinak nebo lépe.

Děkuji za všechny odpovědi

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.