Zateplení domu z komůrkového zdiva

Rubriky:

Reklama
PK Petr Kelner @petr.kelner před 5 roky02.01.2019 10:31:00
Zateplení domu z komůrkového zdiva

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně zateplení RD z 50. let. Dům jsme koupili loni a byl v vnitřní části rekonstruován. Během rekonstrukce jsme zjistili, že dům je postaven z tzv. komůrkového zdiva, tzn., že v obvodových zdech je dutina mezi cihlami. Tloušťka zdiva je 50 cm, dům je podsklepemý, sklep není vytápěn, nevyužívaný (celkem nízké stropy). Rozhodli jsme se dům zateplit, jelikož topíme plynem, není zde jiná možnost vytápění. Chtěl bych se tedy zeptat:
1) jak silnou vrstvu FPS zvolit vzhledem k typu zdiva, dům má dřevěné eurookna cca 10 let staré, nyní je brizolitová fasáda

2) zda má smysl zateplit také strop ve sklepě, tam se ale dostanu max. na 5-8 cm, aby se dalo aspoň trošku, byť v předklonu chodit. Strop ze sklepa do přízemí je z takových betonových pásů, nad mini je asi něco jako struska, potom desky, podlaha v přízemí domu je vinylová, sklep je velmi vlhký, v prosinci jsme zjistili, že nám za sedací soupravou vlhne část zd v rohu místnosti, sedqčku jsme posunuli od zdi a nyní ok, ale do budoucna se to musí řešit

3) jak "odvodnit" dům, zda nopovou fólií s odvodňovací rourou? Jsme na rovném terénu, ale v kontextu obce jsme níže než zbytek obce, máme studnu cca. 10 metrů od domu a je zde velký přítok vody, tedy si myslím a i dle souseda je zde spodní voda, v minulosti snad měl být sklep při silných deštích zatopen, což lze pozorovat i poškozenou omítkou ve sklepě, (je opadaná, když je uzavřu okénka, tak je zde silné vlhko, okna již neuzavírán ani na zimu)

4) v jedné části domu (část koupelny a pracovny) kde jsme betonovali podlahu, jelikož zde původně byla dřevěná podlaha, kde byla kuchyň, tak jsme již do betonu zalili asi 15 cm FPS. Může se tato část zateplit i "z druhé strany" ze sklepa? Nebude to nějaký problém?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.