bojler a nutnost pojistného tlakového ventilu

Rubriky:

Reklama
MP Martin Poloha @martin.poloha před 5 roky03.01.2019 19:01:00
bojler a nutnost pojistného tlakového ventilu

Řeším takovou věc: Mám pod dřezem malý bojler 10l. Dosud byl u něj pojistný tlakový ventil 6,7 bar, jeho zapojení a odtok vody byly vždy poněkud problematické, docela rád bych se toho zbavil. Navíc se nyní ventil porouchal a musím tedy koupit nový nebo věc vyřešit právě jinak.
Četl jsem tu o expanzních nádobách a to mě přivedlo na následující úvahu.
Voda je totiž čerpána ze studny s použitím malé domácí vodárny - klasický "darling" - sací čerpadlo a nad ním tlaková nádoba o objemu asi 30 l. Současný režim je takový, že čerpadlo zapíná při asi 0,8 bar a vypíná při 1,6 bar.
Navíc je v systému další, tentokrát velký (200 l) bojler v koupelně s pojistným ventilem(6bar). (U něj jsem s překvapením snad ani neviděl vodu odkapávat.)
Napadlo mně: Je vůbec v takovém systému s onou tlakovou nádobou něco jako pojistný tlakový ventil u bojleru nutný? Nefunguje tlaková nádoba domácí vodárny zároveň právě jako expanzní nádoba, nota bene, když systém pracuje v takovém nízcetlakovém režimu? Musím tedy pojistný tlakový ventil k malému bojlerku pod dřezem vůbec dávat?
Předem děkuji za rady a nápady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.