Protherm Panther 12 KTO - A/1

Reklama
JV Jan Válek @jan.valek448 před 5 roky06.01.2019 20:42:00
Protherm Panther 12 KTO - A/1

Dobrý den, dovedl by mi někdo poradit ohledně tohoto kotle? Používáme ho k vytápění i ohřevu vody v externím zásobníku. Spuštěn byl v září 2013, ale na štítku je datum 31/2010. Chová se někdy takto:
Když mu pokojový termostat dá povel, normálně naběhne ventilátor, spustí se čerpadlo, zapálí se hořák, na displeji začne růst teplota vody do radiátorů, vyroste na nějakých 75°C (nastaveno je 60°C) a tam to skončí, zhasne plamen, ale trubky jsou v podstatě studené (odhadem max 40°C). Ale trubky do bojleru jsou teplé, že na nich neudržím ruku. Když přepnu na mód jen vytápění, někdy naběhne hořák na 2 dílky na displeji a voda na 40°C a do topení obíhá (když přivřu na vteřinku ventil na otopné trubce, slyším že čerpadlo změní zvuk), ale na tom to skončí. Na víc se voda neohřeje. Pouze někdy se to vzpamatuje a začne topit normálně na nastavenou teplotu vody.

Napadá mě 3-cestný ventil, ale po restartu zavrčí, a najde si polohu (vysune se a zasune). A nebo samotné řízení. Chybu nepíše žádnou.

Někdy zase naběhne úplně normálně bez problému a topí dokud ho nestopne pokojový termostat.

Díky za případné rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.