Snížení podlahy garáže

Reklama
PS Petr Spatzierer @petr.spatzierer029 před 5 roky07.01.2019 12:14:00
Snížení podlahy garáže

Dobrý den,

mám starší dům..rok cca 1900. Dům je částečně ve svahu. Je zde vybudovaná garáž z bývalého chlíva. Strop je klenutý a nad ním je obytná přístavba. Tato přístavba je cihlová. Garáž je komplet kamenná. V nejnižším bodě je výška garáže cca 165 cm (v bodě klenby). Přední část garáže je odkrytá do ulice. Zadní část garáže je komplet ve svahu, tedy zasypaná zeminou.

Jelikož bych rád v garáži měl prostor nad hlavou, nahoru jít nemůžu kvůlo obytné přístavbě, mohu jít pouze s podlahou dolu. Nevím jak hluboké jsou základy ale předpokládám, že bagrováním stávající podlahy bych se dostával pod základy. Rád bych se zeptal, jak vyřešit postup práce, aby se zdivo nehnulo a statika domu nebyla narušena. Slyšel jsem, že ideálně to děla po obvodu po kusech, tak aby bylo zdivo a základ neustále jištěn. Předpokládám, že pro snížení podlahy o 50 cm, budu muset pro vybudování nové podlahy vykopat hlínu asi 1 metr.

Měl by jste někdo doporuční nebo zkušenost jak postupovat, aby tato podlaha byla odizolovaná a jakou by měla mít skladbu. A jak vyřešit to, že když pojedu nejprve po obvodu po částech, tak, aby tyto místa izolačně i armováním navazovala na zbytek podlahy, který se bude vybírat a následě zpracovávat až po ukončení obvodu?

Díky za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.