Tepelná izolace kamenné podezdívky

Rubriky:

Reklama
ZS Zdenek Seidl @zdenek.seidl před 5 roky10.01.2019 15:14:00
Tepelná izolace kamenné podezdívky

Dobrý den, koupil jsem asi 100 let starý dům. Obvodové zdivo je 70 cm vepřovice + kamenná podezdívka. Není žádný problém se vzlínající vlhkostí (proměřeno technikem při koupi). Interiér je zrekonstruován předešlými majiteli (ne moc dobře, např. chybí tepelná izolace podlah). Dům jde dobře vytopit, tak jsem ani neplánoval zateplovat fasádu. V zimě ale máme problém s kondenzovanou vlhkostí na styku obvodového zdiva a podlahy, takže u stěn nesmí být nic, aniž by to nezačalo u země rychle plesnivět. Vedle toho, že samozřejmě větráme, co to jde, tak mě napadlo zateplit aspoň základy a kamennou podezdívku, aby se oteplila podlaha. Do země bych dal Perimetr, ale co na ten kámen nad zemí? Můžu dát neprodyšný polystyrén, když nějaká ta voda asi do spár mezi kameny půjde? Nebo perforovaný polystyrén? A jak se kotví polystyrén na kamennou zeď (buližník)? Nebo je nutná vata a drahá odvětrávaná fasáda? Dělal jste někdo podobné opatření? Děkuji za názory

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.