připojení k distribuční soustavě - problém

Reklama
Tomáš Šimek @tomas.simek765 před 5 roky13.01.2019 14:17:00
připojení k distribuční soustavě - problém

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Máme s ČEZem podepsanou budoucí smlouvu o připojení, máme zaplacený poplatek a v příloze smlouvy máme napsané podmínky připojení. Ve zkratce tak, že na sloup u souseda bude umístěna skříňka a ze skříňky se půjde podél cesty k nám na pozemek již pod zemí až k přípojkové skříni, která je dle popisu již na našem pozemku. Současně se na nemovitosti umístěné na našem pozemku (stará chalupa) zruší horní vedení a do staré chalupy kabel přivedou zemí.
Na základě této smlouvy jsme obdrželi stavební povolení, stavbu máme rozestavěnou a najednou nám volá projektant z firmy, která přípojku projektuje pro ČEZ, že musí udělat nový sloup na našem pozemku. Že prý sloup, na kterém měla být skříň a ten sloup je umístěn částečně na pozemku souseda nejde použít (že je původně projektován na nižší zatížení - prý odpojení horního vedení ze sloupu k naší staré chalupě sníží vyvážení sloupu).
A nyní ten problém. Soused nesouhlasí s výměnou menšího sloupu za větší z důvodu, že prý v blízkosti sloupu má tepelné čerpadlo. Sloup chce nově projektant umístit na náš pozemek do místa vjezdu. Jelikož máme vjezd na pozemek asi tři metry široký a tato šířka se asi po 15 metrech teprve rozšiřuje. Nechci na toto místo dávat sloup, abych si ještě více zúžil současný vjezd.
Stavbu máme rozestavěnou, elektřinu potřebujeme, ale nechci dávat sloup do vjezdu. Je nějaká možnost přinutit ČEZ, aby se držel technických podmínek, které jsou ve smlouvě nebo si může ČEZ dělat v tomto směru co chce a musím se mu podřídit?
Děkuji za informace a rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.