Spečené uhlí Dakon Dor N 15 automat

Rubriky:

Reklama
TM Tomáš Musil @tomas.musil464 před 5 roky17.01.2019 00:44:00
Spečené uhlí Dakon Dor N 15 automat

Dobrý den,
V prosinci jsem vyměnil starý kotel Dakon Dor 12 za Dakon Dor N 15 automat na hnědé uhlí ořech 2 Bílina. Kotel zapojoval topenář a spouštěl certifikovaný technik od Dakonu.
Od samého začátku mám ale problém se spékáním uhlí na retortě. Velké kusy spékancú odpadávají do popelníku a ten je plný za 1-2 dny. Kotel jede v PID režimu s pokojovým termostatem, regulátor tahu je namontován a seřízen. Uhlí jsem měl mokré, pytlované suché a ridopal a stále žádná změna.Zkoušel jsem pretesnit retortu tmelem a všelijak hýbat korekcí. Násypka vydrží 4 dny 150kg uhlí. Komín je nový. Nyní jedu na pytlovaný ridopal automatik. Můžete mi prosím poradit co může být špatně že se uhlí spéká a odpadává do popelníku? Poslední dobou se spečené uhlí hromadí nad hořákem až nadzvedává šamot.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.