Vyrovnání podlahy na trámovém stropě

Reklama
DJ Dominik Janků @dominik.janku před 5 roky18.01.2019 08:45:00
Vyrovnání podlahy na trámovém stropě

Dobrý den,
plánuji rekonstrukci bytu ve staré zástavbě (+- rok 1900) a vyrovnání křivé podlahy (2,5cm na 1m) zatím v jednom pokoji (6x3,5m). Podlaha je tvořena dřevěnými trámy (osová vzdálenost 1m, perfektně suché, nepoškozené), mezi nimi škvára/suť. Na trámech jsou kolmo přibitá 3cm prkna a na nich byly přibité parkety. Otázka zní: jak podlahu co nejjednodušeji vyrovnat tak, aby příliš nevzrostla její výška?

Uvažoval jsem o zásypu (liapor) a na to 2x22mm OSB desky (nebo fermacell?). Ale problém je právě ta velká osová vzdálenost trámů. Dá se problém nějak elegantně vyřešit? Napadlo mě udělat rošt z hranolů, které bych založil kolmo na trámy v bocích ||--|| cca co 50cm, ale je to dobrý nápad? Jde mi o to, ať podlahu zbytečně nezvedám výš.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.