Autor: Jaroslav Dítě Datum: 18.01.2019 20:05 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 124505 reakce na ... | Zkoušel jste si to přepočítat do hodinového výkonu? Já jsem to přes palec udělal a vyšlo mi bez odpočtu účinnosti 11 kW za hodinu a to na padesáti kilowattový kotel není vůbec moc.
|
|
 | Autor: Radim Sukup Datum: 18.01.2019 22:26 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 129489 reakce na ... | Děkuji za reakci a přiznám se že počty mi nikdy moc nešli.Čili jsem si pořídil drahou hračku.Když vemu že jsem měl 48kw Ekoefekt a za 24 měsíců jsem spálil 160q uhlí tak ten poměr se mi moc nezdá Co tedy z toho vyplývá. Mám tedy přidat více pelet,aby se zvýšila výhřevnost kotle a v důsledku snížila spotřeba? Děkuji a přeji hezký víkend
|
|
 | Autor: Jaroslav Dítě Datum: 19.01.2019 09:25 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 124505 reakce na ... | U té spotřeby uhlí mě to vychází na nějakých 7 kW. To jste zřejmě topil o 1/4 méně. Jaká dům vlastně vytápíte, když máte instalovaný tak vysoký výkon kotle. Zabýval jste se při koupi kotle tepelnými ztrátami objektu?
|
|
 | Autor: Radim Sukup Datum: 19.01.2019 13:12 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 129489 reakce na ... | Topím stejný objekt jak s Ekoefektem. spodní část dílny 120m2,vršek 80 m2. Zbytek jen při poklesu teploty pod 10°C temperují cca100m2. Viz foto. Mapy cz. Svor 133 Ještě jednou děkuji za zájem 🍻
|
|
|
 | Autor: Radim Sukup Datum: 19.01.2019 13:19 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 129489 reakce na ... | Jestli není problém v tom , když kotel natopí na 80°C vypne a po poklesu znovu zatápí,čili vyfoukávten zbytek co tam byl a znovu sype velké množství pelet do hořáku. Ekoefekt ten jen rozfoukal žhavé uhlíky a jel dál s přídavkem uhlí s násypky otáčením roštu.🤔
|
|
 | Autor: Jaroslav Dítě Datum: 19.01.2019 16:10 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 124505 reakce na ... | Z tohoto důvodu Atmos doporučuje malou akumulační nádobu, t.z. vyrovnávací. Tam pak jsou dvě čidla a kotel ohřeje vodu v nádrži a pak teprve vypne. Tím se prodlužuje doba běhu kotle a zmenšuje počet cyklů (Topí - netopí). Ve vašem případě bych snížil intenzitu hoření. Zkrátit dobu podání pelet a přivřít k tomu odpovídajícně clonu ventilátoru, případně snížit jeho výkon. Tím prodloužíte dobu provozu hořáku než kotel nahřeje na maximální teplotu. Když jste kousek od Bělí , tak tam určitě najdete někoho, kdo vám to pořádně nastaví a případně vysvětlí správné seřizování.
|
|
|