2-kolíkový připojný kabel k adaptéru místo 3-kolíkového

Reklama
TE Tomáš Em @tomas.em před 5 roky18.01.2019 20:32:00
2-kolíkový připojný kabel k adaptéru místo 3-kolíkového

dobrý den,

Jaký je prosím váš názor na záměnu kabelů na obrázcích - jedná se o přípojný kabel mezi zásuvkou a adaptéry notebooků). Cestuji a klasický 3-kolík je často problém, protože ještě potřebuji redukce. Našel jsem kabel, který zemní vodič nemá :)) a má jen 2-kolíkovou zástrčku což se dá narvat skoro všude. Co se může stát když bych používal 2-kolíkový ?? Děkuji za odpovědi

První obrázek je origo kabel s 3-kolíkovou zástrčkou.
Druhý obrázek je kabel s 2-kolíkovou zástrčkou, který si chci pořídit.

Nevím jak moc na tom záleží ale u notebooků používám adaptéry malých výkonů 40W a 65W. Zvláštní je, že některé dnešní stejně "výkonově naročné" notebooky mají adaptéry se šňůrou na 2-kolík origo (samozřejmě s jiným konektorem).

Tedy bude to fungovat bezproblémů a bezpečně? Může se to nějak pííííp když takový notebook propojím kabelem např. monitorem, který uzemněný bude?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.