Výběr kamen na dřevo do stavební buňky/Norma 9

Výběr kamen na dřevo do stavební buňky/Norma 9

Dobrý den,
prosím o radu/zkušenost s výběrem kamen na vytápění dřevem do stavební buňky 6x3m.
V současnosti tam mám kamna Norma 9. Výhodami těchto kamen kterou bych velice rád zachoval je možnost přepnutí na horkovzdušný výměník. (kamna se celá rozpálí a dlouho hřejí) + mají násypku, t.j. možno narovnat vrstvu dřeva, oproti krbovým kamnům, takže poměrně dlouho hoří což v kombinaci s rozpálenými kamny znamená jen jedno či dvě přiložení přes noc, protože buňka poměrně rychle vychladne i když je zateplená. Moc tomu nerozumím, ale dočetl jsem se že tento typ kamen není vhodný pro spalování dřeva, viz: https://forum.tzb-info.cz/136777-kamna-n… Mám s těmito kamny ale potíž, protože mi zvláště při přepnutí na horkovzdušný výměník docela kouří dovnitř a nevím zdali to je netěsností kamen (potřeba renovace), špatný tah (nízký komín) či nevhodností těchto kamen k mnou využívanému účelu. Jiná podobná kamna jsem na současném trhu nenabízí (nenašel jsem). Co by jste doporučili, klidně ze starších kamen? Pro požadavek akumulace tepla na delší dobu, třeba kachlová? Jaká by měla být minimální délka komínu? Celkem jsem nenarazil na nikoho kdo by mi k tomu byl schopný podat základní informace, v obchodech mi přijde že to jsou jen "prodejci" bez hlubšího porozumění, tak se obracím sem. Kdyby jste popřípadě mohli doporučit na koho se obrátit?
Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.