Výkonnost kotla ,výpočet.

Výkonnost kotla ,výpočet.

Mám kotel nastavený na odber 1m3 za hodinu a vodu ohřeje jen na 40°C.Ted v této zime. V soustave je asi 200l vody . Radiátory jsou staré článkové o celkové dlžce asi 5m.Potrubí celkove je dlouhé asi 30m ,4cm hrubé.
Kotel jede pořád a jenom 40°C. Je to normálné?
Jinak ten kotel jede na 2,2m3 za hodinu nebo 1,5m3 ale já jsem mu ubral na 1m3 za hodinu. Když jsme meli starý kotel tak to pri tomto odberu plynu vytáhl na 65°C ale ted nevím jestli nebyli nekteré radiatory zastavené.
Dá se to vypočítat na kolik by mela být ohřáta voda pri odbere 1m3.
Možná ten kotel stratil výkon pri takovém odberu.

Dnes jsem přidal na 1,56m3 a teplota vody stoupla na vyše 80°C za cca 2h. Potom jsem to vypnul aby nezareagovala tepelná pojistka. Možná by to vyšlo až do 100°C. To je zajimavé ,1m3 jen 40°C a 1,56m3 až 80°C . To musí být ten kotel tak stavaný.Když šel na 1m3 tak ani nebylo slyšet plyn a když jsem pridal na 1,56m3 tak to tam hučí jako benzínový bufík na topení v nákladním aute.
Jinak ten kotel byl puvodne nastaven na 2,1m3 ale podle výrobce muže být i na 1,5m3.
Jen me zajíma kam mizlo to teplo když byl na 1m3 asi ujelo mezi lamely.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

26 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.