Vytápění domu z 28.

Reklama
DK Daniel Kohout @daniel.kohout před 5 roky24.01.2019 08:24:00
Vytápění domu z 28.

Dobrý den, pořídili jsme starší dům z roku 1928 a kompletně ho rekonstuujeme. Obvodové zdivo je 45cm pálená cihla, základ je taktéž cihlový. Střecha je 5 let stará, jinak vše bereme od podlahy. Dům je krásně suchý, ale samozřejmě budeme komplet podřezávat. Co se týče izolace tak na podlahu máme 10 podlahový polystyren. Na fasádu jsme pořídili za výhodnou cenu 16ku bílý eps100. Strop budeme izolovat 30cm vaty. Sokl mám v plánu izolovat do zámrzné hloubky 10kou extruďákem. Okna měníme za plastová s dvojsklem. Hlavní zdroj vytápění bude plynový kondenzační kotel a rád bych ho kombinoval s krbovou vložkou s výmeníkem co by topila do nějaké vodní nádrže. Obývat budeme pouze spodní patro o rozloze +- 110m2. Výška stropu +- 145 cm. Téměř všude bude dlažba a místy plovoučka. Rád bych zvolil všude podlahovku, ale setkávám se s názory, že do takovéhleho domu bude nevhodná, nehospodárná, že abych ho vytopil na pokojovou teplotu (podle mne +-21°), budu na podlaze nadskakovat jak bude horká a pod. a proto se obracím na Vás. Dodávám, že bydlíme u Pardubic, ne nikde na horách. Zajímá mne Váš názor a připomínky jelikož jsem co se týče vytápění naprostý laik.
Předem díky!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.