Voda ve výtahové šachtě

Reklama
DR David Rokos @david.rokos před 5 roky24.01.2019 09:19:00
Voda ve výtahové šachtě

Dobrý den, chci se zeptat, zda je standardní (akceptovatelné) řešení, že v novostavbě bytového domu pravděpodobně není provedena kvalitní (nebo vůbec žádná) hydroizolace výtahové šachty? Stavebník a developer v jedné osobě to vyřešil tak, že za výtahem instaloval odvodňovací plastovou rouru o průměru cca 25 -30 cm do které umístil čerpadlo s plovákovým spínačem. Nyní po poruše čerpadla bylo slyšet kapání vody z výtahu (nebo protizávaží) a v šachtě bylo cca 30 cm vody. Bohužel je to problém, když developer staví sám pro sebe a byty prodává, může si prakticky stavět jak chce dle "vlastního standardu". Existují nějaké závazné ČSN normy na provedení hydroizolace, které je nutné dle zákona dodržet? Nyní již nezbývá nic jiného, než zajistit spolehlivou funkci a hlídání čerpala.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.